Littekentherapie

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan/achterzijde oude ING gebouw. in het hart van De Meern. 

Littekentherapie

In de praktijk worden verschillende soorten littekens gezien. Bij de meeste mensen geneest een wond normaal. Er blijft een ´gewoon litteken´ over. Een licht, of juist iets donkerder, dun streepje.

Bij atrofische littekens zien we dat de huid onder het litteken erg dun is geworden. Vaak is de huid ook ingetrokken en lijkt het of de huid dun perkament is.
Een andere variant zijn hypertrofische littekens. Dit zijn brede littekens die vaak rood/roze van kleur zijn. Tijdens de wondgenezing is teveel weefsel aangemaakt waardoor het litteken dik is en bovenop de huid ligt.
Keloïd zijn littekens die te vergelijken zijn met hypertrofische littekens. Het verschil hiermee is dat keloïdale littekens over de grenzen van de oorspronkelijke wond heengroeien.
Behandelingen
Tijdens de littekentherapie worden de klachten behandelt die zich voor kunnen doen bij een litteken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verdikking, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking of oedeem (vochtophoping).
Littekenbehandelingen in de praktijk bestaan uit:
  • Massagetechnieken
  • Drukpakken, tape, siliconenpleisters of siliconengel
  • Medische camouflage