Acnetherapie

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan/achterzijde oude ING gebouw. in het hart van De Meern. 

Acnetherapie

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Veel mensen krijgen te maken met acne. Hetzij in de puberteit, maar acne kan ook pas op latere leeftijd ontstaan. Maar hoe ontstaat acne?

Tijdens de puberteit worden de talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst onder invloed van hormonen groter en gaan meer talg (huidvet) produceren. Wanneer er teveel talg wordt aangemaakt, kan de talg zich ophopen in de uitgang van de talgklier. Hierbij ontstaat vaak een ‘bolletje’, een mee-eter of comedonen genoemd.

In de talgklieren bevinden zich ook bacteriën, die irriterende zuren aanmaken. Hierdoor wordt een ontsteking gecreëerd en ontstaat uiteindelijk een pukkel of een puistje.

Behandelingen
Acne behandelingen die op maat in de praktijk worden uitgevoerd zijn:

 

  • Dieptereininging: Hierbij wordt op een medisch verantwoorde manier de huid schoongemaakt en worden puistjes verwijderd zodat littekenvorming wordt voorkomen.
  • Fruitzuurpeeling: Dit is een peeling van de huid waarbij gebruik wordt gemaakt van fruitzuren. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag (vaak dode huidcellen) verwijderd, waardoor talgklieruitgangen vrij worden gemaakt. Fruitzuur heeft daarnaast ook een ontstekingsremmende en hydraterende werking. Deze behandeling is ook geschikt voor acnelittekens.
  • Microdermabrasie: Bij microdermabrasie wordt de bovenste huidlaag verwijdert met behulp van zeer kleine ‘zandkristallen’. Microdermabrasie verbetert de doorbloeding van de huid, zorgt dat verstoppinkjes verwijdert worden en littekens worden verminderd. Daarnaast heeft microdermabrasie een hydraterende werking.
  • Thuis- en verzorgingsadviezen: Per patiënt wordt gekeken welke thuisadviezen en eventueel productengebruik het beste kan worden toegepast. Deze adviezen zullen stap voor stap worden doorgenomen.